Doorlopende annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering hoort eigenlijk ook een annuleringsverzekering. Alhoewel u niet verplicht bent om deze af te sluiten is het verstandig dit wel te doen, aangezien er altijd iets kan gebeuren waardoor onvoorzien de reis moet worden geannuleerd. Als u dan een annuleringsverzekering heeft lopen bent u in elk geval uw geld voor de geboekte reis niet kwijt, waar dit anders wel het geval zou zijn als u dus geen annuleringsverzekering zou hebben afgesloten. Het regelen van uw annuleringsverzekering kunt u direct doen als u uw reisverzekering gaat afsluiten. Een annuleringsverzekering is aanvullend en zit dus niet standaard bij een reisverzekering inbegrepen.

Wanneer kiezen voor doorlopende annuleringsverzekering?

U kiest natuurlijk voor een doorlopende annuleringsverzekering als u een doorlopende reisverzekering heeft lopen. Deze sluiten dan mooi op elkaar aan waardoor u naar beiden geen omkijken meer heeft en u dus zorgeloos op reis kunt gaan.

Vergoed een annuleringsverzekering altijd?

Een annuleringsverzekering vergoedt natuurlijk niet altijd. Waarom is dat natuurlijk? Omdat u niet zomaar uw reis kunt annuleren zonder dat er iets aan de hand is en toch verwacht dat u uw geld kunt terugkrijgen. Alleen bij onvoorziene situaties waardoor u uw reis noodgedwongen moet annuleren kunt u aanspraak maken op een vergoeding van de annuleringsverzekering. Als er namelijk geen richtlijnen waren voor de annuleringsverzekering zou iedereen zomaar op het laatste moment kunnen beslissen om toch maar niet op reis te gaan zonder goede reden en het is juist niet de bedoelingen dat er misbruik van de verzekering wordt gemaakt.

In de voorwaarden van de polis van de annuleringsverzekering staat precies welke zaken er onder de annuleringsverzekering vallen waarbij u dus zult worden vergoed. Over het algemeen komen deze zaken per verzekeraar redelijk overeen, maar een kijkje in de polisvoorwaarden nemen kan vooralsnog geen kwaad. Het handigste is om uw annuleringsverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar als waar u uw reisverzekering heeft afgesloten, maar dit is niet noodzakelijk.

Previous post:

Next post: