Doorlopende reisverzekering

U heeft bij het afsluiten van een reisverzekering de keuze tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. De namen van de beide reisverzekeringen verraden natuurlijk al waar de reisverzekeringen voor staan, maar we zullen in dit artikel even toelichten waar een doorlopende reisverzekering voor staat. Uiteraard wijden we ook een artikel aan de kortlopende reisverzekering.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het hele jaar blijft doorlopen. Ook als u dus op vakantie of op reis bent geweest en u bent weer terug in Nederland zal de reisverzekering gewoon blijven doorlopen. Alhoewel dit misschien een beetje overbodig lijkt en u misschien denkt dat u dan heel veel premie zult moeten betalen omdat de verzekering continue blijft doorlopen is dit niet het geval. Een doorlopende reisverzekering is namelijk een relatief goedkope verzekering die u al voor enkele euro’s per maand kunt afsluiten. Uiteraard is de verzekering uit te breiden en in dat geval zult u dus iets meer moeten betalen.

Doorlopende reisverzekering handig?

Voor veel mensen is de doorlopende reisverzekering de meest handige oplossing. Omdat de doorlopende reisverzekering helemaal niet zoveel scheelt met een kortlopende reisverzekering is het erg gemakkelijk dat u er verder niet meer naar hoeft te kijken en dat telkens wanneer u op vakantie of op reis gaat u gewoon bent verzekerd. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat u de dekking van uw verzekering iets wilt aanpassen voor bijvoorbeeld wintersport, aangezien u hierbij andere risico’s loopt dan wanneer u gewoon een zonvakantie heeft. Dit kunt u uiteraard gewoon kortsluiten met uw verzekeraar.

Next post: