Last minute vakantie

Ook als u een last minute vakantie boekt doet u er verstandig aan hierbij een reisverzekering af te sluiten. Natuurlijk is dit geen verplichting, want als u financieel bij machte bent om zelf voor onvoorziene kosten op te draaien zoals bijvoorbeeld een vlucht terug naar Nederland, ook wel repatriëring genoemd, in het geval van een ongeval of iets dergelijks.

Heeft u een reisverzekering nodig?

Er kunnen tijdens uw vakantie allerlei zaken voorvallen waarbij het zeker goed kan zijn een reisverzekering te hebben. In het geval u namelijk geen reisverzekering heeft en u heeft, om maar een voorbeeld te noemen, medische hulp in het buitenland nodig, dan zal dit dus door uzelf betaald moeten worden en hierbij is het natuurlijk moeilijk in te schatten wat u dit gaat kosten. Heeft u een reisverzekering, dan zal uw verzekeraar voor dit soort kosten op kunnen draaien. Ongeacht of het dus een last minute vakantie betreft of een ander soort vakantie, het blijft handig om een reisverzekering af te sluiten.

Bij het afsluiten van een reisverzekering maakt u de keuze tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Het is niet echt te zeggen wat voor u de goedkoopste reisverzekering is, want dit hangt er uiteraard vanaf hoe vaak u bijvoorbeeld op vakantie gaat. U kunt zelf natuurlijk prima de verzekeraars met elkaar vergelijken via onze website. U ziet een minimale premie staan per verzekeraar en u kunt snel uitvinden in hoeverre dit zal verschillen van de premie die u dient te betalen. De minimale premie is gebaseerd op de basisverzekering van de reisverzekering, dus de premie zal voor iedereen verschillen, aangezien de een meer nodig heeft bij een reisverzekering dan de ander.

Previous post: