Overstappen reisverzekering

Of u kunt overstappen van reisverzekering is onder andere afhankelijk van het soort reisverzekering dat u heeft. Hiermee bedoelen we dat er een verschil zit tussen het hebben van een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering de mogelijkheid tot het overstappen van reisverzekering.

Overstappen kortlopende reisverzekering

Bij een kortlopende reisverzekering is het vrij simpel. U sluit deze reisverzekering namelijk alleen af voor een betreffende reis en de kortlopende reisverzekering zal dan ook direct stoppen als de reis is beƫindigd. U heeft hier dus eigenlijk niets met overstappen te maken, want als u een volgende keer weer op reis gaat kunt u gewoon weer kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering bij elke willekeurige verzekeraar. Met een kortlopende reisverzekering zit u dus nergens aan vast, omdat u deze enkel afsluit voor 1 reis. Houd er met een reisverzekering afsluiten rekening mee hoeveel reisjes of vakanties u op jaarbasis van plan bent te maken en kies naar aanleiding daarvan ofwel voor de doorlopende ofwel voor de kortlopende reisverzekering.

Overstappen doorlopende reisverzekering

Overstappen bij een doorlopende reisverzekering is mogelijk, maar het hangt van uw contract af wanneer dit voor u mogelijk is. Over het algemeen wordt er voor een doorlopende reisverzekering namelijk een 1-jarig contract aangegaan en binnen die periode is het dus niet mogelijk voor u om over te stappen. Zodra echter uw 1-jarig contract is verlopen heeft u deze mogelijkheid wel. U hoeft dan vaak overigens niet per se direct over te stappen, want nadat uw 1-jarig contract is verlopen zal deze over het algemeen overgaan in een maandelijks opzegbaar contract. U zit dan dus alleen nog maar met een opzegtermijn van een jaar. U kunt na het verlopen van uw contract natuurlijk altijd op zoek gaan naar een goedkopere reisverzekering dan degene die u nu heeft. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat de dekking goed overeen komt met wat u zoekt.

Previous post:

Next post: