Repatriëring

Repatriëring is een onderdeel van een reisverzekering wat standaard wordt vergoed. Dat is belangrijk om te weten, want u weet maar nooit van tevoren of u hier gebruik van hoeft te maken.

Wat is repatriëring?

Repatriëring wilt zeggen dat u tijdens uw reis terug moet naar Nederland. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u bijvoorbeeld een ongeval heeft gehad tijdens uw reis of vanwege ziekte. Als dat het geval is zijn er natuurlijk kosten verbonden aan het feit dat u terug moet worden gebracht naar Nederland en deze zijn dan dus gedekt door de reisverzekering.

Procedure repatriëring

Als u een ongeval op uw vakantie heeft gehad of u bent ziek geworden waardoor een terugkeer naar Nederland noodzakelijk is moet u bellen met uw verzekeraar. Een verzekeraar heeft altijd een alarmcentrale die 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar is. Als u daar uw probleem uitlegt kan uw verzekeraar u verder assisteren met het in orde maken van uw terugkeer naar Nederland. Uw terugkeer zal dan dus worden vergoed door uw verzekeraar. Uiteraard zal uw verzekeraar de kosten ook vergoeden indien een verzekerde op vakantie komt te overlijden en deze terug zal moeten keren naar Nederland.

Repatriëring bij autopech

Als u met de auto op vakantie gaat kan er altijd een defect ontstaan aan uw auto. Als dit defect moet worden gemaakt wilt dit niet direct zeggen dat dit snel verholpen kan worden. Het komt er dus op neer dat u uw auto dan langer kwijt bent dan u wenst en daardoor niet op tijd terug naar huis kunt gaan. Als u de repatriëring vergoed wilt krijgen hiervoor zult u moeten kiezen voor een extra dekking, namelijk die van de automobilistenhulp. Deze dekking is niet standaard meegenomen in de reisverzekering en indien u dit risico dus gedekt wilt hebben zult u dit aanvullend mee moeten verzekeren.

Previous post:

Next post: