Wanneer is doorlopende reisverzekering nodig?

In feite is een doorlopende reisverzekering pas nodig op het moment dat u op reis gaat voor een periode die langer dan 21 dagen duurt of wanneer u jaarlijks meerdere malen op reis gaat. Als dit dus niet op u van toepassing is wordt over het algemeen aangeraden om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Toch is het handig de premies van beide reisverzekeringen eens naast elkaar te houden om te zien wat de verschillen zijn. Het is absoluut niet ondenkbaar dat een doorlopende reisverzekering in sommige gevallen toch nog goedkoper kan uitpakken dan een kortlopende reisverzekering.

Voordeel doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering heeft natuurlijk als voordeel dat u gewoon altijd bent verzekerd als u op vakantie of op reis gaat. Omdat het een langdurige verzekering is kunt u er bij de meeste verzekeraars ook voor kiezen om de premie in 1 keer te betalen voor een heel jaar. Dit kan u vaak een fikse korting opleveren, waardoor u een goedkope reisverzekering overhoudt. Per maand betalen kan ook, maar als u het geld heeft om het voor een heel jaar te doen en uw verzekeraar geeft u als beloning daarvoor premie korting is dat natuurlijk de meest logische optie om voor te kiezen.

Dekking

Het is niet zo dat een doorlopende reisverzekering meer dekt dan een kortlopende reisverzekering. Natuurlijk kunt u uw reisverzekering zelf uitbreiden, maar daarin zitten niet de verschillen. Het verschil zit puur in de looptijd van de verzekering.

Previous post:

Next post: